Volejte ZDARMA: 800 888 101

Zpět na články

Hybrox: Nová řada tepelných čerpadel přináší ideální řešení pro české domácnosti

Pokračovat ve čtení
Lukáš Stojaspal

Lukáš Stojaspal

Seznamte se s revoluční novinkou v řadě propanových tepelných čerpadel, s jejichž vývojem má značka alpha innotec více než 24 let zkušeností. Hybrox, v pořadí již třetí generace tepelných čerpadel vzduch/voda s přírodním chladivem R290, nabízí díky širokému rozpětí výkonů a vysoké výstupní teplotě řešení i pro ty nejnáročnější renovační projekty. 

Pro novostavby i stávající budovy s radiátory

Ze širokého rozpětí výkonů lze bez problému vybrat to správné řešení pro různé typy instalací – od novostaveb rodinných domů, přes vícepodlažní bytové výstavby až po komerční objekty.

Řadu tepelných čerpadel s nižším výkonem – Hybrox 5 a 8, doplňují mimořádně výkonné jednotky Hybrox 11 a 16. Jejich nový, inovativní design umožňuje lepší uspořádání komponentů a využití výměníku tvaru písmene L.

S výstupní teplotou až 78 °C najdou tepelná čerpadla řady Hybrox využití nejen v novostavbách s podlahovým vytápěním, ale především ve stávajících budovách s radiátory, kde otopná soustava vyžaduje vyšší teploty. Výhodou je možnost kaskádového zapojení, kterým lze navýšit tepelný výkon až na 52 kW. Díky tomu poskytuje řada Hybrox rozsáhlé možnosti instalací.

Všechny modely jsou vybaveny invertorovou technologií pro plynulé řízení výkonu kompresorů. Mimo to disponují funkcí chlazení, a tak nejenže zajistí vytápění a ohřev teplé užitkové vody, ale udrží v domě příjemné klima i během horkých letních dnů.

Dlouholeté zkušenosti s přírodním chladivem R290

Již více než 24 let pracujeme na stálém zdokonalování tepelných čerpadel, kterým v žilách koluje chladivo R290. První propanové tepelné čerpadlo opustilo fabriku alpha innotec již v roce 1999 a od té doby prošlo velkým vývojem. Ve srovnání s ostatními používanými druhy chladiv se jedná o nejekologičtější variantu vůbec.

Čím je R290 tak unikátní? Přečtěte si náš článek, ve kterém se zabýváme výhodami využití propanového chladiva v tepelných čerpadlech.

Variabilní možnosti instalace

Venkovní jednotky řady Hybrox lze standardně kombinovat se třemi druhy vnitřních jednotek: hydraulickou věží se zásobníkem teplé vody, hydraulickým modulem či nástěnným regulátorem. Samozřejmostí je rovněž možnost propojení s fotovoltaickými či fototermickými systémy.

Proč zvolit řadu Hybrox? 

  • CO2 neutrální díky přírodnímu chladivu R290
  • Vytápění, chlazení a ohřev teplé užitkové vody v jednom zařízení
  • Invertorová technologie pro plynulé řízení výkonu kompresoru
  • Teplota topné vody až 78 °C
  • Možnost zapojení až 4 jednotek do kaskády (max. tepelný výkon 52 kW)
  • Ideální volba pro novostavby s podlahovým topením i stávající budovy s radiátory
  • Extrémně tichý provoz
  • Servis přímo od výrobce
  • Ovládání přes mobilní aplikaci

Zaujala vás nová řada tepelných čerpadel Hybrox?

Kontaktujte naše odborníky, kteří vám rádi poradí s výběrem vhodné jednotky pro váš dům a zdarma vytvoří cenovou nabídku.

Získat nabídku zdarma