Volejte ZDARMA: 800 888 101

Rady, návody, informace a zajímavosti

Tepelná čerpadla od A do Z

Vše, co jste kdy potřebovali vědět o tepelných čerpadlech, najdete v našich článcích.

Pořiďte si tepelné čerpadlo alpha innotec a získejte zásobník teplé vody zdarma!

Objednejte si v období od 3. června do 30. listopadu 2024 tepelné čerpadlo alpha innotec a získejte ZDARMA zásobník teplé vody o objemu 300 litrů.

Zákaz kotlů na tuhá paliva se blíží: Nenechávejte výměnu na poslední chvíli

Od září 2024 začně platit zákaz provozu emisně nevyhovujících kotlů na tuhá paliva. Těm, kteří se starého kotle nevzdají, hrozí pokuta. Jakých kotlů se zákaz týká a kde vzít peníze na nové vytápění se dočtete v našem článku.

myUplink: Ovládání tepelného čerpadla nebylo nikdy jednodušší

Zbrusu nová bezplatná platforma myUplink je klíčem k vaší chytré domácnosti. Díky vzdálené správě máte své tepelné čerpadlo neustále pod kontrolou, a jeho ovládání nebylo nikdy jednodušší.

Zvýšení cen elektřiny: Vyplatí se provoz tepelného čerpadla?

Vyplatí se tepelné čerpadlo i přes aktuální nárůst cen elektřiny? Srovnali jsme pro vás náklady na provoz plynového kotle a tepelného čerpadla. Na výsledky se můžete podívat v následujícím článku.

Hybrox: Nová řada tepelných čerpadel přináší ideální řešení pro české domácnosti

Alpha innotec uvádí na trh třetí generaci tepelných čerpadel vzduch/voda s přírodním chladivem R290. Revoluční řada Hybrox poskytuje řešení pro novostavby i ty nejnáročnější renovační projekty.

Chladivo R290: Budoucnost tepelných čerpadel

R290 je stále využívanějším typem chladiva v oblasti tepelných čerpadel. Jaké jsou jeho výhody, a na co si dát při výběru propanových tepelných čerpadel pozor, se dozvíte v následujícím článku.

Alpha innotec je dle referenčního portálu Refsite spolehlivým výrobcem

Na referenčním portálu Refsite se značka alpha innotec zařadila mezi nejlépe hodnocené výrobce tepelných čerpadel roku 2023.

Profesní zkouška: Instalatér soustav s tepelnými čerpadly a mělkých geotermálních systémů

Instalujete tepelná čerpadla? Nově u nás můžete absolvovat profesní zkoušku Instalatér/instalatérka soustav s tepelnými čerpadly a mělkých geotermálních systémů (kód: 26-074-M) dle zákona č. 406/2000 Sb.

Přesvědčíme vás, proč je tepelné čerpadlo země/voda tou nejlepší volbou pro vytápění

Nevíte si rady, zda se do tepelného čerpadla země/voda vyplatí investovat? Které obavy jsou zbytečné, a jaké výhody systém země/voda ve srovnání s ostatními zdroji vytápění nabízí? Nejen to se dozvíte v následujícím článku.

Nová zelená úsporám nově přispěje na výměnu starých plynových kotlů

Zvažujete možnost výměny starého plynového kotle za modernější a ekonomičtější systém vytápění? Využijte příležitosti, a zažádejte si o dotaci v rámci dotačního programu Nová zelená úsporám. Ten od září 2023 podpoří i výměnu starých plynových kotlů za tepelná čerpadla.