Volejte ZDARMA: 800 888 101

Rady, návody, informace a zajímavosti

Tepelná čerpadla od A do Z

Vše, co jste kdy potřebovali vědět o tepelných čerpadlech, najdete v našich článcích.

Hybrox: Nová řada tepelných čerpadel přináší ideální řešení pro české domácnosti

Alpha innotec uvádí na trh třetí generaci tepelných čerpadel vzduch/voda s přírodním chladivem R290. Revoluční řada Hybrox poskytuje řešení pro novostavby i ty nejnáročnější renovační projekty.

Chladivo R290: Budoucnost tepelných čerpadel

R290 je stále využívanějším typem chladiva v oblasti tepelných čerpadel. Jaké jsou jeho výhody, a na co si dát při výběru propanových tepelných čerpadel pozor, se dozvíte v následujícím článku.

Alpha innotec je dle referenčního portálu Refsite spolehlivým výrobcem

Na referenčním portálu Refsite se značka alpha innotec zařadila mezi nejlépe hodnocené výrobce tepelných čerpadel roku 2023.

Profesní zkouška: Instalatér soustav s tepelnými čerpadly a mělkých geotermálních systémů

Instalujete tepelná čerpadla? Nově u nás můžete absolvovat profesní zkoušku Instalatér/instalatérka soustav s tepelnými čerpadly a mělkých geotermálních systémů (kód: 26-074-M) dle zákona č. 406/2000 Sb.

Přesvědčíme vás, proč je tepelné čerpadlo země/voda tou nejlepší volbou pro vytápění

Nevíte si rady, zda se do tepelného čerpadla země/voda vyplatí investovat? Které obavy jsou zbytečné, a jaké výhody systém země/voda ve srovnání s ostatními zdroji vytápění nabízí? Nejen to se dozvíte v následujícím článku.

Nová zelená úsporám nově přispěje na výměnu starých plynových kotlů

Zvažujete možnost výměny starého plynového kotle za modernější a ekonomičtější systém vytápění? Využijte příležitosti, a zažádejte si o dotaci v rámci dotačního programu Nová zelená úsporám. Ten od září 2023 podpoří i výměnu starých plynových kotlů za tepelná čerpadla.

Představujeme nové logo alpha innotec

Značka alpha innotec mění svou vizuální identitu. Přečtěte si článek a seznamte se s naším novým, modernizovaným logem, které je symbolem inovace a technologického pokroku.

Podmínky pro získání kotlíkové dotace

Topíte doma starým kotlem na uhlí či dřevo a rádi byste si ušetřili nejen práci, ale i peníze za vytápění? Poradíme vám, jaké podmínky musíte splnit pro získání kotlíkové dotace, kolik peněz na tepelné čerpadlo dostanete a kdo za vás složitou žádost vyřídí.

Instalace zemního tepelného čerpadla – Restaurace Lipno MOLO

Jak vypadá instalace tepelného čerpadla s kolektory umístěnými pod vodní hladinou? Co všechno taková realizace obnáší a jaká jsou její specifika? Přečtěte si článek o tepelném čerpadle instalovaném do restaurace Lipno MOLO.

Seznamte se s tradiční německou značkou alpha innotec

Pojďme se podívat do historie alpha innotec – jak a kde značka vznikla, co předcházelo její dnešní podobě, v čem jsou produkty alpha innotec specifické a proč byste měli sáhnout právě po nich, sháníte-li nové tepelné čerpadlo pro váš dům.