Volejte ZDARMA: 800 888 101

Zpět na články

Seznamte se s tradiční německou značkou alpha innotec

Pokračovat ve čtení
Petr Bareš

Petr Bareš

V předchozích článcích jste mohli najít odpovědi na nejčastější dotazy ohledně tepelných čerpadel, mohli jste se dozvědět něco o jejich účinnosti, výhodách nebo dopadu na životní prostředí.

Pojďme se ale nyní poohlédnout zpět do historie. Jak a kde značka vznikla. Co předcházelo její dnešní podobě. V čem jsou produkty alpha innotec specifické a proč byste měli sáhnout právě po nich, pokud sháníte nové tepelné čerpadlo pro váš dům.

Kde se značka alpha innotec vzala?

Jedná se o tradiční německou značku, jejíž historie sahá až do roku 1998. Tehdy byla založená společností ait-deutschland na území Bavorska. Od samého počátku je s touto firmou spojena jasná vize – ideální zítřek, ve kterém si lidé na celém světě mohou užívat příjemného životního klimatu bez závislosti na fosilních zdrojích energie. Filozofií firmy je udržitelnost, technologický posun, inovace a ekologické povědomí. A protože všechna tato témata rezonují napříč společností už pěkných pár let, ait-deutschland (potažmo značka alpha innotec) zažila brzy rychlý vzestup.

Mezi lety 2001-2015 rozšířila firma administrativní budovy, vystavěla nové výrobní haly, vybudovala školící středisko a otevřela velké technologické centrum. V roce 2022 už působila ve více než 25 evropských zemích. Aktuálně je plánován nový závod v německé obci Thurnau, který poskytne dalších 29 000 m2 výrobních prostor.

Jak probíhá vývoj a testování produktů alpha innotec?

Společnost ait-deutschland provozuje v Kasendorfu velké technologické centrum, které bylo otevřeno v roce 2015. To je vybaveno tou nemodernější technikou. Na ploše 1600 m2 se nachází:

  • 6 klimatických komor
  • 2 akustické místnosti
  • 26 zkušebních stolů
  • Specifické montážní linky
  • Elektro laboratoř
  • Laboratoř měření vibrací
  • Vývojové centrum hydrauliky

Fungují zde také laboratoře se špičkovými testovacími stanicemi, kde se testují jednotlivé komponenty i finální výrobky značky. Tím je docíleno vysoké životnosti výsledných výrobků.

Předpokládaná životnost čerpadel vzduch/voda alpha innotec – 15 let

Předpokládaná životnost čerpadel země/voda alpha innotec – 20 let

V srdci technologického centra se nachází moderní technologie rekuperace, která umožňuje obnovení zhruba 80% energie generované během zkušebního provozu.

Co všechno vám alpha innotec nabízí?

Stručně řečeno – široké portfolio technologicky vyladěných výrobků, bohaté zkušenosti v oboru a kvalitní zákaznický servis.

Rozsáhlé portfolio produktů

V našem širokém sortimentu najdete tepelná čerpadla systému vzduch-voda (pro vnitřní a venkovní instalaci) i země-voda. S výběrem tak nebudete mít problém, ať už plánujete novostavbu nebo rekonstruujete starší rodinný dům. Alpha innotec však nezklame ani majitele velkých objektů, jakými jsou hotely, výrobní závody, průmyslové nebo rezidenční komplexy. Pro ty je k dispozici vysokovýkonná PRO řada tepelných čerpadel. U všech produktů garantujeme kvalitu, snadnou instalaci a obsluhu i spolehlivý provoz za jakéhokoli počasí.

Katalog tepelných čerpadel

Dlouholeté zkušenosti

Už přes 24 let pracujeme na stálém zdokonalování tepelných čerpadel, kterým v žilách koluje chladivo R290. Ve srovnání s ostatními používanými druhy chladiva se jedná o nejekologičtější variantu vůbec. První takové čerpadlo opustilo fabriku alpha innotec již v roce 1999 a od té doby prošlo velkým vývojem. Skupinu propanových čerpadel aktuálně reprezentují modely LWD a LWDV.

K dokonalosti jsme dovedli také tepelná čerpadla vzduch/voda určená k vnitřní instalaci. Díky podrobnému výzkumu, vývoji a testování bylo dosaženo naprosto inovativního provedení vzduchových kanálů. To zajišťuje adekvátní cirkulaci vzduchu a tím pádem minimální hlučnost jednotek umístěných v domě.

Nadstandartní zákaznický servis

O vaši spokojenost se v České republice stará firma ait-česko. Dceřiná společnost ait-deutschland aktivně pracuje na vzdělávání svých zaměstnanců i instalačních partnerů, kteří jsou následně plně nápomocni vám, majitelům tepelných čerpadel naší značky. Nemusíte už čekat na servisní firmu měsíce. Nemusíte doma trávit zimu ve spacáku, protože nikdo na opravu vašeho tepelného čerpadla nemá zrovna čas. Ait-česko zaměstnává vlastní servisní techniky, kteří jsou vám k ruce po celém Česku.

První pomoc při potížích

Rozhodli jste se pro tepelné čerpadlo alpha innotec?

Napište nám. Zodpovíme všechny vaše dotazy, pomůžeme s výběrem tepelného čerpadla a vytvoříme kalkulaci zdarma.

Kontaktujte nás