Volejte ZDARMA: 800 888 101

Zpět na články

Jak ovládat tepelné čerpadlo na dálku?

Pokračovat ve čtení
Petr Bareš

Petr Bareš

Díky dálkovému ovládání si můžete s tepelným čerpadlem alpha innotec zatopit třeba z práce, nebo dokonce z druhé strany světa. Jaké technologie se k tomu využívají a proč je dobré tepelné čerpadlo na dálku ovládat?

Komfortní regulace online odkudkoliv ze světa

Možná se vám bude zdát možnost regulovat tepelné čerpadlo z práce nebo z dovolené jako zbytečný luxus, ale opak je pravdou. Tato funkce by pro vás měla být samozřejmostí. Zajistí vám komfortní teplotu kdykoliv budete potřebovat, i přehled, jak na tom tepelné čerpadlo v danou chvíli je. Díky online ovládání už nebudete muset mrznout při návratu z hor, než se dům stihne vyhřát. Jednoduše si zatopíte ještě na sjezdovce, a tak vás po příjezdu doma bude čekat příjemné teploučko.

alpha web | alpha app

Pomocí funkcí alpha web a alpha app můžete vaše topení řídit z libovolného místa prostřednictvím PC, chytrého telefonu nebo tabletu. A stejně tak můžete mít přístup k regulátoru Luxtronik 2.0/2.1 přes domácí internetovou síť.

alpha web – správa tepelného čerpadla přes webové rozhraní

Celosvětový přístup alpha web vyžaduje, aby bylo tepelné čerpadlo zaregistrováno na webovém serveru alpha web.

Výhody alpha web

  • Možnost nastavení všech parametrů tepelného čerpadla online
  • Možný vzdálený dohled a diagnostika
  • Kromě internetového připojení není nutný žádný další hardware a software

alpha app – ovládání tepelného čerpadla přes chytrý telefon

Majitelé chytrého telefonu nebo tabletu (iOS nebo Android) mohou využívat aplikaci alpha app. Je to ideální nástroj pro nastavení a ovládání tepelného čerpadla alpha innotec bez nutnosti být v jeho blízkosti. Aplikace je k dispozici zdarma v příslušných obchodech s aplikacemi.

Výhody alpha app

  • Komfortní dálkové ovládání
  • Tepelné čerpadlo je možné pomocí chytrého telefonu nastavovat a dohlížet na jeho chod
  • Jednoduché stažení a instalace

Komfortní a intuitivní regulace tepelného čerpadla

Pokud nepotřebujete ovládat tepelné čerpadlo jinde než doma, bude vám stačit regulátor Luxtronik.

Regulátor Luxtronik 2.1 pro tepelná čerpadla alpha innotec země–voda

Vaše tepelné čerpadlo přesně ví, kdy má začít vyrábět teplo. Podle vámi nastavené topné křivky a pomocí čidla venkovní teploty se stanoví požadovaná teplota topné vody. Ta se porovná s aktuální hodnotou teploty v topném systému. Pokud není systém natopený, regulátor dá tepelnému čerpadlu podnět ke spuštění. Vše automaticky s cílem maximálního komfortu a minimálních nákladů. Teplotu můžete případně upravit jednoduše na regulátoru Luxtronik 2.0/2.1. A to jednoduchým ovládáním na principu „otoč a stiskni“, podobně jako při obsluze navigačního systému v autě.

Luxtronik je možné ovládat přímo na tepelném čerpadle nebo jej lze, v případě řady alterra, namontovat na libovolném místě v domě.

Výhody regulátoru Luxtronik 2.1

  • Snadné ovládání pomocí kolečka jog–dial
  • Plně grafický displej s intuitivním menu
  • Připojení k internetu bez požadavku na další hardware
  • USB port (čtení dat nebo aktualizace softwaru)
  • Asistent při uvádění do provozu

Potřebujete více informací?

Zaujala vás možnost ovládat tepelné čerpadlo na dálku? Kontaktujte nás. Zodpovíme všechny vaše dotazy, pomůžeme s výběrem tepelného čerpadla a vytvoříme kalkulaci zdarma.

Otevřít kontakt