Volejte ZDARMA: 800 888 101

Zpět na články

Podmínky pro získání kotlíkové dotace

Pokračovat ve čtení
Petr Bareš

Petr Bareš

Ministerstvo životního prostředí vyhlásilo další vlnu kotlíkových dotací, v rámci které se rozhodlo podpořit domácnosti s nižšími příjmy. Kdo může o dotaci zažádat, a jaké podmínky je pro získání podpory nutné splnit? Nejen to se dozvíte v následujícím článku.

Na co lze dotaci čerpat?

Dotace je určena na výměnu kotle na pevná paliva 1. a 2. emisní třídy za ekologičtější systém vytápění. Mezi podporovanými zdroji tepla jsou i tepelná čerpadla. Díky kotlíkové dotaci si tak můžete pořídit tepelné čerpadlo alpha innotec za zlomek ceny.

Od 1. září 2024 se podle zákona o ochraně ovzduší nebudou moci používat kotle, které nebudou splňovat nejméně 3. emisní třídu. Tomu, kdo bude i nadále používat kotel produkující více emisí, hrozí pokuta až 50 000 Kč.

Kdo má na kotlíkovou dotaci nárok?

  • vlastník či spoluvlastník nemovitosti (rodinného domu, bytové jednotky bytového domu nebo trvale obývaného rekreačního objektu),
  • žadatel a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti o podporu starobní důchod nebo invalidní důchod pro invaliditu 3. stupně,
  • žadatel (nebo některý z členů jeho domácnosti) v období mezi 1. lednem 2022 a dnem podání žádosti pobírali příspěvek na bydlení.

Kolik peněz můžete získat?

Dotace může pokrýt až 95 % způsobilých výdajů na výměnu starého neekologického kotle. Nově bude podpora poskytována zálohově, takže vám postačí mít naspořenou jen malou část vlastních prostředků.

  • Výše dotace na tepelné čerpadlo může dosahovat až 180 000 Kč.
Více o kotlíkové dotaci

Vyřízení žádosti o kotlíkovou dotaci nechte na nás

  1. Netrapte se zbytečným papírováním. Zdarma posoudíme, jestli máte na dotaci nárok.
  2. Pak společně vybereme ideální tepelné čerpadlo alpha innotec, které zvládne vyhřát váš dům i v těch největších mrazech a zároveň ušetří až 20 000 Kč ročně za vytápění.
  3. Provedeme vás kompletním vyřízením žádosti o poskytnutí dotace a přiložíme vámi zhotovenou fotodokumentaci starého kotle včetně všech informací o něm.
  4. Pak už jen namontujeme nové tepelné čerpadlo a naučíme vás s ním.
  5. Tím to pro nás ale nekončí. Po celou dobu životnosti tepelného čerpadla vám budeme po ruce na pravidelné prohlídky a záruční i pozáruční servis.
Proč vyměnit peníze z kotlíkovky za naše tepelné čerpadlo?